Tekijät, jotka voivat vaikuttaa kuntosalin suunnitteluun

Ympäristö, jossa harjoittelet, on yhtä tärkeä kuin harjoitusten tyyppi ja tiheys. Tämä selittää, miksi kuntosaleilla on edelleen vahva seuraaja. Koska kuntosalin jäsenyyteen liittyy usein kustannuksia ja haittoja, yhä useammat ihmiset päättävät käyttää kotikuntosalia. Se ei ole vain halvempaa pitkällä aikavälillä, mutta tarjoaa myös sellaista yksityisyyttä, jota ei ole helposti saatavilla julkisilla kuntosaleilla.

Kotikuntosalilla sinulla on vapaus kuntoilla, kun sinulla on vapaa-aikaa, ei koneiden odotusaikaa, kuunnella suosikkimusiikkiasi ja valmistaa suosikki protien-, hedelmä- tai CBD-ravistelusi ajoittain. Lue lisää täältä.

Alla on joitain tärkeimpiä näkökohtia, jotka sinun tulisi ottaa huomioon kuntosalin suunnittelussa:

Kuntotavoitteesi

Kodin kuntosalin käytössä olevat kuntotavoitteet vaikuttavat sen suunnitteluun. Jos tavoitteesi on esimerkiksi lisätä sydänvoimaa, isompi kuntosali, jossa on vaihtoehtoja painoharjoitteluun, ei vain syö paljon tilaa kotona, mutta pysyy myös maksimoimatta.

Ota huomioon myös kuntotasosi, ikä, paino ja pituus. Nämä tekijät vaikuttavat käyttämäsi kuntosalikoneen tyyppiin ja kotikuntosaliisi.

Kotikuntosalia käyttävien henkilöiden lukumäärä

Jos asut yksin, koneen tilan ja tyypin ei pitäisi olla paljon huolta. Mutta jos asut jonkun kanssa, joka myös harrastaa, tai perheen kanssa, tarvitset todennäköisesti suuremman koneen, kuten koko kuntosalin tai multigymin, jonka avulla vähintään kaksi ihmistä voi käyttää samanaikaisesti.

Tila ja sijainti

Kuntosalikoneen turvallisuus- ja fyysisen kunto-ominaisuuksien lisäksi on otettava huomioon myös laitteen koko ja paino. Kun suunnittelet kuntosaliasi, ota huomioon käytettävissä oleva tila huolellisesti. Onko laitteiden tarpeeksi tilaa sopia mukavasti? Jos venytät esimerkiksi mitä tahansa kuntosalikoneen osaa, varusteet tai kehon osat eivät saa koskettaa seinää, kattoa tai muita esineitä huoneessa.

Koneen paino tulee voimakkaasti huomioon myös kuntosalin suunnittelussa. Jos katsot joitain taloja, joissa on kotikuntosali, huomaat, että yleisin sijainti on kellari. Kellari on poissa tieltä ja yksityinen, lattia on myös talon vahvin. Perusta ja alue ovat usein riittäviä tukemaan laitteiden raskasta painoa ja kokoa.

Jos sinulla ei ole kellaria, muista vain sijoittaa kuntoilulaitteesi talon alueelle, joka tukee sen painoa. Harkitse mattojen käyttöä myös lattian suojaamiseksi.

Useita koneita

Jos sinulla on useita kuntolaitteita, harkitse niiden järjestelyä huolellisesti. Esimerkiksi sydänlaitteet ovat parhaiten sijoitettavissa ikkunoiden lähelle, kun taas multigymit ovat helpommin sijoitettu pois ikkunoiden ulkopuolelta.

Suuremmat varusteet on myös parasta sijoittaa seinien viereen, kun taas pienemmät koneet tulisi sijoittaa huoneen keskiosaan. Varmista, että koneiden välillä on tarpeeksi tilaa, joten jos useita ihmisiä käyttää niitä samanaikaisesti, kukaan ei osu prosessin aikana.

Jos sinulla on teline vapaita painoja, penkki ja liikuntamatto, pidä ne ulottuvilla, mutta piilossa seinän vieressä. On myös hyvä ryhmitellä nämä yhteen, jotta ne on helppo löytää ja käyttää.

Lisätarvikkeet

Miksi tarvitset lisävarusteita suunnitellessasi kotikuntosalia? He tekevät liikunnasta paljon hauskempaa ja houkuttelevampaa. Hyvä valinta jo olevien sydänlaitteiden lisäksi on joukko vapaita painoja. Valmistuneet painot auttavat rakentamaan voimaa ja lihaksia, ja edetessäsi voit siirtyä raskaampaan sarjaan.

On myös muita lisävarusteita, jotka kannattaa harkita suunnitellessasi kotikuntosalia. Esimerkiksi peilit eivät ole turhamaisuustarvikkeita. Ne todella auttavat sinua tarkistamaan ryhtiäsi harjoituksen aikana nähdäksesi, harjoitteletko harjoittelua oikein. Käsineet suojaavat käsiäsi harjoituksen aikana ja estävät liukastumisen.

Ja mikä olisi hyvä kotikuntosuunnittelu ilman video- ja äänilaitteita? Ihmiset haluavat käyttää musiikkia musiikin parissa, ja televisio tai LCD-näyttö olisi hyvä lisä, jotta voit seurata suosikkiohjelmasi edes liikunnan aikana. Jos vaihdat rutiinia Pilates- ja / tai joogarutiinien kanssa, TV ja DVD-soitin ovat käteviä.

Vastaa